sunnuntai 24. lokakuuta 2010

HELVARY-tiedote 5/2010

HEI KAIKKI VANHEMMAT JA
VANHEMPAINTOIMINNASTA KIINNOSTUNEET!
Tiedotteemme välityksellä haluamme antaa teille ideoita ja intoa kodin ja koulun yhteistyön sekä vanhempaintoiminnan kehittämiseen! Esittelemme jokaisessa tiedotteessa hyviä käytäntöjä, joita jokainen koulu voi helposti kopioida! Annamme samalla tiedotuskanavamme kaikkien vanhempainyhdistysten käyttöön kertomaan ideoita muille jaettavaksi, tavoitteella "Jaettu hyvä käytäntö on parempi kuin pussillinen uusia..."

Tämä on HELVARY ry:n eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistysten tiedote 5/2010:

1. Alueyhdistykset kokoontuivat Kaisaniemessä
2. Helsingin kaupunki tukee vanhempia nuorten tupakoinnin ehkäisemisessä.
3. Kodin ja koulun yhteistyön laatu -koulutustilaisuus
4. Opi ja kasva -messuille Wanhassa Satamassa 10.11.
5. Intoa ja ideoita omaan toimintaan 10.11.! Tervetuloa!
6. Lopuksi hyvä käytäntö kopioitavaksi: Pohjois-Haagan ala-asteen läksytempaus

* Välitättehän tiedotetta eteenpäin muillekin vanhemmille yhdistyksissänne. *
******

1. ALUEYHDISTYKSET KOKOONTUIVAT
Pääkaupunkiseudun alueyhdistykset kokoontuivat Kaisaniemen koululle 5.10. keskustelemaan...
eduskuntavaaleista, yhteistyön vahvistamisesta ja kouluterveyskyselystä sekä jakamaan tietoa ja kokemuksia keskenään. Mukana olivat jäseniä KokoEspoosta, Vantaan Vanvarystä, Järvenpään vanhempainverkostosta ja HELVARYstä. Vieraana ollut toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila Vanhempainliitosta kertoi vanhempainyhdistyksillä olevan imua tällä hetkellä, sillä uusia alueyhdistyksiä syntyy koko ajan. Lopuksi päätimme tehdä kokoontumisistamme säännöllisiä.
******

2. KAUPUNKI TUKEE VANHEMPIA
Helsingin alakouluikäisten lasten vanhemmat saavat jo kolmatta kertaa kaupungilta kirjeen, jossa käsitellään murrosikään liittyviä asioita. Tänä vuonna kirjeen teemana on lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen, ja se on lähetetty kaikkien 6.-luokkalaisten vanhemmille. Kirjeessä neuvotaan, miten vanhempi voi tukea lastaan kieltäytymään tupakasta. Kirje on tehty yhteistyössä Klaari Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten kanssa. Tupakkakokeilut alkavat yhä aikaisemmin. Toivotaan, että kirjeestä on perheille apua tupakointiin puuttumisessa.
*********

3. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖN LAATU
21.10.2010 järjestettiin Helsingin opetusviraston, HELVARYn ja Suomen Vanhempainliiton toimesta opetusviraston juhlasalissa koulutustilaisuus, jonka aiheena oli kodin ja koulun yhteistyön laatu. Tilaisuuden avasivat opetuslautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen ja HELVARY:n puheenjohtaja Tuija Tikkanen.
Koulutuksen aikana Suomen Vanhempainliiton erikoissuunnittelija Tuija Metso tutustutti rehtoreita, johtokunnan puheenjohtajia ja vanhemainyhdistysväkeä kodin ja koulun yhteistyön laatukriteereihin. Vieraana olivat myös edustajat HELVARY:n kilpailun voittajakoulusta, Pohjois-Haagan ala-asteelta. He kertoivat oman koulunsa tavasta tehdä laadukasta kodin ja koulun yhteistyötä sekä keksimästään läksytempauksesta, joka on hyvä, valmis malli toteuttaa muissakin kouluissa. Tilaisuus avasi yhteensä kolmen koulutuspäivän sarjan.
*****

4. OPI JA KASVA -MESSUT
Muistutus vielä Opi ja kasva -messuista 10.11.2010 Wanhassa Satamassa Helsingissä klo 11–18 teemalla "Yhteinen asiantuntijuus oppimisen ja kasvun tukena". Messuilla on mm. luentoja sekä tietoiskuja ajankohtaisista ja kiinnostavista aiheista. Myös HELVARY on mukana tilaisuudessa.
*****

5. INTOA JA IDEOITA OMAN KOULUN VANHEMPAINTOIMINTAAN!
Nyt on mahdollista saada intoa ja ideoita omaan toimintaan! Kaisaniemen koululla järjestetään 10.11.2010 klo 18.00 tilaisuus, jossa HELVARY:n kilpailun("Laadukasta kodin ja koulun yhteistyötä helsinkiläisessä koulussa") osallistujakoulut pääsevät esittelemään hyviä käytäntöjään muille yhdistyksille. Voittajakoulu, Pohjois-Haagan ala-asteen koulu, esittelee mm. läksykampanjansa. Tarjolla on hyvää ruokaa ym. (Ilmoittautuminen anitta.aksela@edu.hel.fi.)
*****

6. POHJOIS-HAAGAN ALA-ASTEEN KEHITTÄMÄ LÄKSYTEMPAUS!
Tässä siis hyvä, valmis malli toteutettavaksi teidänkin koulussa. Ohessa linkki Pohjois-Haagan tiedotesivulle, jolta löytyy kannustava esimerkkitiedote. 10.11. tilaisuudessa saatte lisätietoja, miten läksytempaus järjestettiin koulussa koko vuonna: http://www.phaa.edu.hel.fi/rehtoritiedotteet/lokakuu2009.htm
*****

Lokakuisin terveisin, nähdään Kaisaniemessä 10.11.!

Anitta Aksela
HELVARYn sihteeri
www.helvary.blogspot.fi
--------
HELVARY eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistys ry. lähettää tämän
viestin HELVARYn jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja muille
kiinnostuneille. Jos et enää halua saada s-postia HELVARYlta, laita
viesti siitä (replynä) sihteerille.

Ei kommentteja: