maanantai 11. helmikuuta 2013

HELVARY-tiedote 1/2013


HEI KAIKKI VANHEMMAT JA VANHEMPAINTOIMINNASTA KIINNOSTUNEET!

 Lähetättehän tiedotteen eteenpäin verkostoissanne! Tässä tiedotteessa

 - Iloista vanhempaintoimintaa, isät mukana - HELVARY 10-vuotisjuhla ma 4.3. Yhtenäiskoululla!
-  Uusi opetuslautakunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto
- Opetusvirastotapaaminen 28.1.2013
- Vanhempainliiton johtokunnassa jatkaa Helvaryn Anitta Aksela.
- HELVARYn vuosikokous  ma 18.3. Kaikki mukaan!
- Muistattehan päivittää yhteystietonne
- HELVARY on Facebookissa!

1. Iloista vanhempaintoimintaa, isät mukana ma 4.3. klo 18.00! Tule juhlimaan!
Me vanhempaintoimijat ansaitsemme juhlan! Juhlitaan yhdessä  helsinkiläisiä vanhempainyhdistyksiä ja HELVARYn 10-vuotista taivalta maanantaina 4.3. klo 18.00 alkaen Yhtenäiskoulussa (Louhenkatu 3, Käpylä)! Tasokasta ja hauskaa ohjelmaa (mm. näyttelijä , vuorovaikutuskouluttaja Simo Routarinne), kakkutarjoilu. Ilmoittautumiset  tarjoilun vuoksi (mielellään) viimeistään ke 27.2. sihteerille anitta.aksela@hyl.fi


2. Opetuslautakunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto HELVARYn kokouksessa  16.1. 2013
Opetuslautakunnan vastavalittu puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto  vieraili HELVARYn kokouksessa ke 16.1. Keskustelimme tapaamisessa mm. siitä, miten toisen asteen koulutuspaikkoja on Helsingissä aivan liian vähän . Helsingissä tarvittaisiin vuoden alusta voimaan tulleen koulutustakuun toteuttamiseksi peräti 500 lisäpaikkaa.  Lisäksi keskustelimme lukion kalleudesta ja koulujen sisäilmatilanteesta. Alanko-Kahiluoto totesikin, että opetuslautakunnan painopistealueita ovat painotetun opetuksen sijoittaminen, koulutustakuuseen vastaaminen, sisäilmaongelmakoulut sekä uusien asuinaluiden kolutilat. Onnea uudelle puheenjohtajalle!

3. HELVARYn johtokunnan ja opetusviraston johdon tapaaminen 28.1.
HELVARYn johtokunnan ja opetusviraston johdon tapaamisessa tammikuussa 28.1. aiheina olivat uudet opetussuunnitelmat,  koulujen sisäilmatilanne, lukiokirjojen kalleus ja koulushoppailu. Saimme kuulla, että aiempina vuosina kaikesta julkisesta keskustelusta huolimatta lähikoulu on kuitenkin ollut suosituin valinta ala- ja yläasteella.

4.  Vanhempainliiton vuosikokouksen kuulumisia
Vanhempainliton vuosikokouksessa marraskuun lopulla 2012 valittiin Vanhempainliiton uusi johtokunta. Puheenjohtajaksi valittiin Susanna Saranlinna Oulusta. HELVARYn sihteeri Anitta Aksela jatkaa johtokunnan jäsenenä 2013 – 2014.

Vuosikokouksessa käsiteltiin myös kolmen alueyhdistyksen (mm. Helvaryn) kysymystä Vanhempainliiton sitoutumattomuudesta. Liiton sääntöjen mukaan ”Liitto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.” Kokouksessa  asiasta ei tehty päätöksiä, mutta todettiin, että yhdistykset ja yritykset voivat edellyttää lojaalisuutta yrityksen arvoja kohtaan, erityisesti kun työhaastattelussa asiasta on keskusteltu.


5. Vielä ehtii: Vanhempainliton kansalaisaloite: Energiajuomat K-16
Kansalaisaloitteella halutaan kieltää energiajuomat alle 16-vuotiailta lapsilta. Lakialoitteen saamiseksi eduskunnan käsittelyyn tarvitaan yli 50 000 kannatusilmoitusta. Osallistu sinäkin! Tulosta, allekirjoita ja postita kannatusilmoitus. Kannatusilmoitusten kerääminen kestää maaliskuun 3. päivään 2013. Lakialoitetta voivat kannattaa äänioikeutetut Suomen kansalaiset.Kansalaisaloitteen on käynnistänyt Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola i Finland. Lisätiedot: www.facebook.com/EnergiajuomatK16laki


 6. HELVARYn vuosikokous ma 18.3.
Tervetuloa mukaan toimimaan, kehittämään helsinkiläisten vanhempien vaikutusmahdollisuuksia, saamaan uusia ideoita omaan toimintaan, edistämään homekoulujen korjaamista ja lisäämään yhteistoimintaa vanhempien välillä!  Paikka ilmoitetaan myöhemmin.


7. Uudet sähköpostit uusille yhdyshenkilöille
Jos yhdistyksissänne halutaan vaihtaa Helvary-postin vastaanottaja, niin laittakaa uudet sähköpostiosoitteet sihteerillemme anitta.aksela@hyl.fi


8. HELVARY on Facebookissa
 Käykää tykkäämässä! HUOM! LIsätkää Helvary myös omiin kiinnostuksen kohteisiin sivun oikean reunan palkista!


Hyviä hiihtokelejä! Nähdään juhlissa!

Anitta Aksela
HELVARYn sihteeri
HELVARY eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistys ry. lähettää tämän viestin HELVARYn jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja muille kiinnostuneille. Jos et enää halua saada s-postia HELVARYlta, laita viesti siitä (replynä) sihteerille.

Ei kommentteja: