maanantai 8. lokakuuta 2012

HELVARY-tiedote 5/2012


HEI KAIKKI VANHEMMAT JA VANHEMPAINTOIMINNASTA KIINNOSTUNEET!


Tämä on HELVARY ry:n eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistysten tiedote 5/2012. Tiedotteen välityksellä haluamme antaa teille ideoita ja intoa kodin ja koulun yhteistyön sekä vanhempaintoiminnan kehittämiseen!

Tässä tiedotteessa on paljon asiaa! Lähetättehän tiedotteen eteenpäin verkostoissanne - muille vanhemmille, vanhempianyhdistyksen ja johtokunnan jäsenille jne.

- Opetusvirastotapaaminen 10.9.
- Wilma -yhteistyö - Vaikuta!
- Helsingin koulujen sisäilmaongelmat -tilaisuus 12.9.
- Vanhempainliiton liittokokous
- Kuntavaalit

***1.  Opetusvirastotapaamissa puhuttiin sisäilmasta 10.9.2012***

HELVARY tapasi Helsingin kaupungin opetusviraston johdon maanantaina 30.1. klo 17.00 perinteisessä opetusvirastotapaamisessaan. Tapaamisessa keskusteltiin mm. koulujen sisätilaongelmista ja niiden tiedottamisesta sekä Wilma-yhteistyöstä (ks. seur. kohta). Lisäksi pohdittiin, olisiko eriyisoppilaiden Wilman ns. pedagogisiin asiakirjoihin mahdollista saada yksilöllinen selkokielinen ja konkreettinen koonti siitä, miten juuri tämä lapsi oppisi parhaiten. Tämä hyödyttäisi sekä vanhempia kotona että muita opettajia.

***2. Toimiiko Wilma? – Mahdollisuus vaikuttaa***
Opetusvirastossa on perustettu Wilma-työryhmä, joka kehittää järjestelmää toimivammaksi. Miten sinä parantaisit Wilmaa? Mitä haasteita Wilmassa on? Lähetä kommenttisi puheenjohtajalle tuija.tikkanen@eduvantaa.fi, niin välitämme ne kootusti  opetusviraston tiedotuspäällikölle.

***3. Helsingin koulujen sisäilmaongelmat -tilaisuus 12.9.2012***

HELVARY järjesti eduskunnan Kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa keskustelutilaisuuden Helsingin koulujen sisäilmaongelmista. Alustajina olivat opetusviraston tilapalvelupäällikkö Sanna Sarvanto-Hohtari, eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Tuija Brax. Kommenttipuheenvuoroja pitivät mm. kansanedustaja, ent. opetusministeri Sari Sarkomaa, opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Elina Aaltio, työsuojeluvaltuutettu, Helsingin Opettajayhdistys Eeva Toppari, Tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Sari Hildén, Ympäristökeskuksen johtava ympäristötarkastaja Päivi Vepsäläinen.

Alustusten ja kommenttien jälkeen käytiin vilkasta keskustelua. Keskustelussa kävi ilmi mm. se, että opetusvirasto on jo pyrkinyt kehittämään moniammatillisessa sisäilmatyöryhmässään toimintatapoja ja tiedotusta, mutta asiaan ei vielä oltu yleisössä täysin tyytyväisiä. Tuija Brax kertoi tarkastusvaliokunnan tilaamasta homeselvityksestä, jonka avulla on toivoa saada joskus yhtenäinen käytäntö sisäilmamittauksista. Lisäksi tilaisuudessa myös raha puhutti: lisäresursseista olisi hyötyä koulujen investointeihin ja korjausten valvontaan. Tämä kannattaa muistaa myös kuntavaaliehdokasta valitessa.

Opettajien ammattijärjestön eli OAJ:n sisäilmaselvitykseen kannattaa myös tutustua. Sen mukaan peräti kaksi kolmasosaa Suomen kouluista kärsii sisäilmaongelmista!http://www.oaj.fi/portal/page?_pageid=515,5173523&_dad=portal&_schema=PORTAL&_calledfrom=2

 
***4. Äänestä kuntavaaleissa lasten ja nuorten puolesta***

Katso, kuka oman kuntasi ehdokkaista on ilmoittautunut lasten ja nuorten valtuutetuksi. www.alli.fi/huoneentaulu

***5. Vanhempainliiton liittokokous 24.11.2012***

 Suomen Vanhempainliitto ry:n sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 24.11.2012 klo 10.00 alkaen  Allianssitalossa (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki). Kokouksessa käsitellään. Liiton toiminta- ja tilikertomukset sekä vuoden 2013 toimintasuunnitelma, valitaan Liitolle puheenjohtaja, kymmenen johtokunnan jäsentä ja heille varajäsenet. Lisäksi käsitellään mm. Liiton sääntöjen pykälää 3§ ja sen merkitystä Liitossa. Liittokokoukseen tarvitaan valtakirja omalta yhdistykseltä. Yksi yhdistys voi edustaa valtakirjoilla yhteensä viittä yhdistystä. 


***6. HELVARYN YHTEYSTIETOJA PÄIVITETÄÄN***Lähetättehän sihteeri Anitta Akselalle seuraavat tiedot yhdistyksestänne:
Koulun virallinen nimi
Koulun osoite
Vanhempainyhdistyksen virallinen nimi
Vanh.yhdistyksen puheenjohtaja
Yhteyshenkilö Helvaryn suuntaan
Henkilöt, joille halutaan lähetettävän tiedotteet yms.

***7. HELVARY ON FACEBOOKISSA***

Käykää tykkäämässä :)

Syksyisin terveisin
Anitta Aksela

Sihteeri

 
HELVARY eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistysten alueyhdistys ry. lähettää tämän viestin HELVARYn jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja muille kiinnostuneille. Jos et enää halua saada s-postia HELVARYlta, laita viesti siitä (replynä) sihteerille.

Ei kommentteja: