maanantai 31. toukokuuta 2010

HELVARY-tiedote 3/2010

HYVÄT VANHEMMAT JA VANHEMPAINYHDISTYSAKTIIVIT!

Hyvää kesän alkua kaikille! Tämä on HELVARY ry:n eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistysten alueyhdistyksen HELVARY-tiedote 3/2010.
******

Tässä tiedotteessa

- HELVARYn kilpailun lopppusuora
- Kilpailun osallistujakouluja esitellään syksyllä kaikille
- Opas kodin ja koulun viestintään Vantaalla
- Selvin päin kesään!
- OAJ ja Vanhempainliitto tiivistävät yhteistyötä

*Välitättehän tiedotetta eteenpäin yhdistyksissänne.*
********

1. HELVARYN KILPAILUN LOPPUSUORA
Viimeinen ponnistus alkaa! Nyt on aika palauttaa "Laadukasta kodin ja koulun välistä yhteistyötä helsinkiläisessä koulussa" -kilpailun arviointilomake. Arviointiraadissa mm. Vanhempainliiton edustajia. Voittajakoululle myönnetään kiertopalkinto ja kunniakirja sekä rutkasti julkisuutta. Tulos julkistetaan elokuun aikana.

Arviointilomake kannattaa täyttää huolellisesti, sillä etsimme myös vanhempaintoiminnan hyviä käytänteitä, joita Helvary esittelee ensi lukuvuonna muillekin kouluille. Arviointilomake liitteenä ja blogissa. Viimeinen palautuspäivä 19.6.2010. Mahdollisiin kysymyksiin vastaavat sihteeri ja puheenjohtaja. Yhteystiedot ks. blogi. www.helvary@blogspot.fi
**********

2. KILPAILUN OSALLISTUJAKOULUT
Kilpailuun ilmoittautui siis 15 kovatasoista koulua! Esittelemme kouluja ja hyviä käyntäntöjä ensi lukuvuonna blogissa ja/tai HELVARY-tiedotteessa.
Mukana ovat

Aleksis Kiven peruskoulu
Helsingin Kristillinen koulu
Helsingin Suomalainen yhteiskoulu
Helsingin Yhtenäiskoulu
Hiidenkiven peruskoulu
Käpylän peruskoulu
Laakavuoren ala-aste
Latokartanon peruskoulu
Pakilan ala-asteen koulu
Pakilan yläaste
Pitäjänmäen peruskoulu
Pohjois-Haagan ala-aste
Pukinmäen peruskoulu
Sakarinmäen koulu
Vartiokylän ala-asteen kouluAleksis Kiven peruskoulu
Helsingin Kristillinen koulu
Helsingin Suomalainen yhteiskoulu
Helsingin Yhtenäiskoulu
Hiidenkiven peruskoulu
Käpylän peruskoulu
Laakavuoren ala-aste
Latokartanon peruskoulu
Pakilan ala-asteen koulu
Pakilan yläaste
Pitäjänmäen peruskoulu
Pohjois-Haagan ala-aste
Pukinmäen peruskoulu
Sakarinmäen koulu
Vartiokylän ala-asteen koulu
******

3. VANTAALLA KODIN JA KOULUN VIESTINTÄÄN OPAS
Vantaan kaupunki on saanut 7-9-vuosiluokille suunnatun kodin ja koulun välisen viestinnän oppaan. Opas on tarkoitettu koulun henkilökunnan käyttöön, ja siihen on kerätty konkreettisia vinkkejä ja suosituksia yläkoulun ja kodin väliseen viestinnän toteutukseen.

Opas syntyi tänä keväänä valmistuneen tutkimuksen tulosten perusteella. Terhi Unholan tekemässä tutkimuksessa selvitettiin kyselyn ja haastatteluiden avulla kodin ja koulun välisen viestinnän nykytilaa, sen onnistumisia ja sudenkuoppia. Tutkimuksessa kartoitettiin myös käytössä olevia viestintävälineitä, viestinnän sisältöjä ja rakenteita Lisätietoja http://www.vanhempainliitto.fi/ajankohtaista/vantaalla_kodin_ja_koulun_valiseen_viestintaan_laadittiin_opas/
******

4. SELVIN PÄIN KESÄÄN! -KAMPANJA 2010
Koulun päättäjäispäivä on erityisen merkityksellinen 6. ja 9. luokan päättäville. Uskomme, että kaikki aikuiset haluavat olla tukemassa nuorten päihteettömyyskulttuuria ja kouluvuoden päättämistä.

Selvin päin kesään! -kampanja haastaa vanhemmat ja nuorten parissa toimivat aikuiset tarjoamaan nuorille turvallisia vaihtoehtoja koulun päätöksen juhlistamiseen. Nuoret altistuvat jatkuvasti alkoholimainonnalle, joka antaa alkoholista hyvin myönteisen kuvan. Vanhempien ja muiden aikuisten on tärkeää keskustella nuorten kanssa kriittisesti alkoholin markkinoinnista. Kannustetaan siis nuoria iloiseen, päihteettömään ja turvalliseen kesäfiilikseen"

Kampanjan nettisivuilta www.selvinpainkesaan.fi löytyy tietoa sekä nuorille että aikuisille.
*************

5. OPETTAJAT JA VANHEMMAT TIIVISTÄVÄT YHTEISTYÖTÄÄN
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Vanhempainliitto pelkäävät, että kunnat leikkaavat rajusti suomalaisen hyvinvoinnin perustaa säästämällä varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta. Järjestöt lähtevät nyt yhteistyössä turvaamaan suomalaisten lasten tulevaisuutta.

Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kursttilan mukaan ”Lapsen hyvän elämän edellytykset toteutuvat vain vahvalla kasvatuskumppanuudella. Kodin ja koulun yhteistyö on kirjattu perusopetuslakiin. Vanhemmat ja opettajat voivat yhteistyössä varmistaa, että laki toteutuu ja kunnat täyttävät velvoitteensa.”

Vanhempainliittoon kuuluvat vanhempainyhdistykset ja OAJ:n paikallisyhdistykset saavat toukokuussa kirjeen, jossa kannustetaan osapuolia verkostoitumaan.
Lisätietoja http://www.vanhempainliitto.fi/ajankohtaista/opettajat_ja_vanhemmat_tiivistavat_yhteistyotaan/
*****

Rentouttavaa kesää ja muistakaahan palauttaa kilpailulomakkeet!

Anitta Aksela
HELVARYn sihteeri
www.helvary.blogspot.fi
--------
HELVARY eli Helsinkiläisten vanhempainyhdistys ry. lähettää tämän viestin HELVARYn jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja muille kiinnostuneille. Jos et enää halua saada s-postia HELVARYlta, laita viesti siitä (replynä) sihteerille

Ei kommentteja: