tiistai 22. maaliskuuta 2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2011

HELVARY ry:n toimintasuunnitelma 2011




Perusajatus
HELVARY toimii helsinkiläisten vanhempainyhdistysten yhteistyöelimenä. Helvary edistää vanhempainyhdistysten, koulujen, opetushallinnon  ja päätöksentekijöiden välistä yhteistyötä sekä edustaa kaikkia koululaisten vanhempia kaupungin suuntaan.  Helvary tuo esille vanhempainyhdistysten ja vanhempien kannanottoja koulutusta ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.

Toiminnan painopisteet vuonna 2011
Vanhempien ja oppilaiden osallisuuden vahvistaminen kouluissa, päiväkodeissa
 ja muissa lähiyhteisöissä. Helvary nostaa esille kouluhyvinvoinnin, sillä monista 
kouluhyvinvointiin liittyvistä asioista päätetään kunnan tasolla. Toimiva kodin ja 
koulun välinen yhteistyö edistää lasten hyvinvointia ja siksi.jatketaan kodin ja
koulun kommunikaation haasteisiin paneutumista  kunnan, vanhempainyhdistysten, 
luokkatoimikuntien, vanhempien, opettajien, koulujen, johtokuntien ja alueyhdistysten 
tasolla. Toiminnan kasvaessa kehitetään johtokuntatyötä, työnjakoa ja tiedottamista..


Yhteistyö ja toiminta

1. Helsinkiläiset vanhempainyhdistykset
Järjestetään kaksi tapaamista jäsenyhdistyksille. Tiedotetaan  Helvaryn kilpailussa kerättyjä hyviä malleja ja ideoita. Vahvistetaan  Helvaryn ja jäsenyhdistysten vuorovaikutusta ja kehittämään palautejärjestelmiä. Pidetään kokouksia eri kouluuilla ja tutustutaan samalla jäsenyhdistysten toimintaan. Ks. myös Tiedottaminen. Vahvistetaan jäsenhankintaa.

2. Opetusvirasto
Helvary tekee yhteistyötä opetusviraston kanssa monin tavoin, ja tavoitteena on saada vanhempien ääni kuuluviin jo asioiden valmisteluvaiheessa. Opetusviraston johdon kanssa järjestetään säännöllisiä tapaamisia kaksi kertaa vuodessa, Helvary jatkaa yhteistyötä opetusviraston kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä vastaavan opetuskonsultin Kirsi Verkan  kanssa. Osallistutaan mahdollisuuksien mukaan johtokuntakoulutuksiin.

3. Opetuslautakunta ja muut päättäjät
Helvary tekee yhteistyötä poliittisten päättäjien kanssa.

4. HOAY       
Helvary  pyrkii edistämään opettajien ja vanhempien välistä kommunikaatio-ongelmiin tekemällä yhteistyötä HOAY:n kanssa.

5.  Sosiaaliviraston KLAARI
Helvary jatkaa yhteistyötä Klaarin kanssa, esimerkiksi järjestämällä tapahtumia. Lisäksi Klaari on yksi kilpailun yhteistyötahoista.

6. Suomen Vanhempainliitto
Helvary välittää tietoa Vanhempainliiton asioista, hankkeista, lausunnoista ym. tietoa jäsenyhdistyksilleen ja osallistuu avainhenkilökoulutuksiin ja muihin Liiton koulutuksiin (maaliskuu Helsinki).  Lisäksi helvarylaiset osallistuvat liiton kehittämiseen edustajiston jäseninä, johtokunnassa ja edustajiston pj:nä.
 
7.  Muut alueyhdistykset
Osallistutaan alueyhdistystapaamisiin pidetään yhteyttä alueyhdistyksiin mm. Liiton avainhenkilökoulutuksissa.  Selvitettään mahdolisuuksia pääkäupunkiyhteistyöhön (KoKoEspoo, Vanvary).

8. Tukevasti-hanke
Helsingin kaupungin syksyllä 2009 käynnistyneen monitoimijaisen Tukevasti-hankkeen tarkoituksena on tukea lasten ja heidän vanhempiensa hyvinvointia kuudennelta seitsemännelle luokalle siirryttäessä. HELVARY on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

9. Vaikuttaminen
Helvary vaikuttaa keskustelemalla aktiivisesti em. yhteistyötahojen kanssa ja tuomalla vanhempien näkemyksiä toisaalta päätöksentekijöille ja valmistelijoille ja toisaalta kouluille. Helvary osallistuu yhteiskunnalliseen antamalla lausuntoja ja kannanottoja.

10. Tiedottaminen ja lehdistö
Kehitetään  tiedottamista ja lisätään vuorovaikutusta jäsenyhdistysten kanssa. Blogia kehitetään vuorovaikutteisemmaksi (esim. kyselyt). Sähköpostitse lähetetty Helvary-tiedote ilmestyy toimintavuonna noin kuusi kertaa. Selvitetään sosiaalisten medioiden käyttöä tiedottamista. Pyritään saamaan näkyvyyttä lehdistössä.
----










HELVARY ry:n talousarvio 2011

TULOT

Avustus         1000,00

Yhteensä       1000,00



MENOT

Kokoustarjoilut                   100,00
Tilaisuudet                          700,00
Stipendit                              150,00
Muut menot                         50,00

Yhteensä                             1000,00

Ei kommentteja: